Home
Dag 1 : Heenrit via de Sûre naar de Zuideifelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Esch-sur-Sûre (LU) : burchtruïne
Esch-sur-Sûre
wandelparking bij Sûre
In een meander van de Sûre ligt het pittoreske Esch-sur-Sûre. Door de smalle steegjes en via trappen bestijgen we de burchtruïne, die het stadje domineert. Een prachtig zicht is de beloning. Opnieuw beneden leiden een hele reeks trappen naar een andere toren, vanwaar je eveneens een uiterst fraai zicht hebt op het stadje.
Lultzhausen (LU) : pontonbrug 1 km
Lultzhausen
parking langs B27
We steken de weg over en wandelen langs het kerkje tot voor de jeugdherberg. Hier links afdalen naar de oevers van het Lac de la Haute Sûre. Het meer steken we over via de pontonbrug, waar we enkele kiekjes nemen en terugkeren.
Ferschweiler : huifkartocht
Schankweiler Bollendorf
Hotel Eifeler Hof
Vanuit Ferschweiler rijden we met de huifkar door velden en bos naar de Schankweiler Klause. Deze prachtige kapel met kluizenaarswoning is een geliefd pelgrimsoord. We trekken verder het woud in naar een splitsing van boswegen, waar het Fraubillenkruis prijkt. Deze 5000 jaar oude menhir werd door een missionaris omgehouwd tot een kruisvorm. Verderop stoppen we bij een uitkijkpunt op Bollendorf, gelegen in de vallei van de Sûre. Vlakbij bevindt zich de (afgesloten) ingang van een bunker van de Westwall. We houden een laatste keer halt bij de Kiesgräber, een keltische steen met instulpingen waarin de as van overledenen werd bewaard. Een gezellige en boeidende manier om de verborgen pareltjes van het Ferschweiler plateau te ontdekken! Bollendorf
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q