Home
Dag 4 : Vallei van Kaysersbergvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Kaysersberg : historische rondgang 2 km
Kaysersberg
place des malgré-tous
www.kaysersberg.com
Kaysersberg is een typisch vakwerkstadje langs de wijnroute, met veel schilderachtige steegjes en bebloemde gevels. De korte klim naar de burchtruïne loont de moeite en we ontdekken er ook het geboortehuis van Albert Schweizer.
Lingekopf : museum + loopgraven
Lingekopf Het interessant uitgewerkte museum van de Lingekopf en het goed bewaarde loopgravencomplex geven een goed beeld van de gevechten die zich hier in de zomer van 1915 afspeelden. De Fransen, die zich op de westelijke flank hadden ingegraven, leden zware verliezen bij hun pogingen om deze strategische heuveltop, waar Duitsers versterkingen hadden uitgebouwd, in te nemen.
Lac Blanc : blotevoetenpad 1,2 km + wandeling via Chateau Hans 4,5 km
Lac Blanc Lac Blanc
parking bij avonturenpark www.lac-blanc.com
Het Lac Blanc ligt idyllisch ingebed tussen de rotsen en beschikt over een klein keistrand. Wij starten met het blotevoetenpad, dat nogal veel over steentjes loopt. De snoepjes onderweg zijn leuk, maar voor de rest geen aanrader.
Vanaf de parking steken we de D48.2 over en dalen af richting meer. Bij een splitsing, nemen we rechts, steken een beekje over en beginnen dan zigzaggend te klimmen tot helemaal boven. We volgen het pad langs de rotskam, met het meer links in de diepte. Prachtig zicht heb je hier op het meer! Op grote hoogte blijven we de rand van het lac volgen, tot we ter hoogte komen van de Chateau Hans, een indrukwekkende rotspiek met bovenop een Mariabeeld. Over rotsen en trappen dalen we af naar de voet van de rotsformatie en dan verder door bos tot aan het kleine strand. Tijd om wat verkoeling te zoeken in het water! Er rest ons nog een aangenaam, haast vlak pad naar de vertrekplaats. Supermooie wandeling, maar niet voor kleine kinderen of ongeoefende wandelaars.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q