Home
Dag 3 : Kastelen langs de wijnroutevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Kasteel Haut-Königsbourg
Haut-Konigsbourg Het kasteel van Haut-Konigsbourg oogt niet alleen van ver indrukwekkend, maar is ook van binnen een lust voor het oog. Ongelooflijk hoe ze er ruim 100 jaar geleden in slaagden zo'n sprookjeskasteel herop te bouwen. Dit prestigeproject van keizer Wilhelm II lokt zo'n 600.000 bezoekers per jaar en is een van de meest bezochte monumenten van Frankrijk.
Ribeauvillé : wandeling naar kastelen 5 km
Ribeauville Ribeauville
parking langs D416
Met zijn bebloemde straatjes vol vakwerk is Ribeauvillé een drukbezocht oord langs de wijnroute. Wij stappen naar het centrum en volgen de Grand Rue naar de kerk. Achter de kerk passeren we een sportterrein en aan de voet van de wijnvelden, nemen we het pad bergop naar de kastelen. Eerst tussen de wijnranken, daarna door bos en over een rotsmassief, bereiken we het kasteel Sint-Ulrich. Op enkele minuten stappen daarvandaan ligt het kasteel Giersburg. Deze kleinere ruïne is niet toegankelijk, maar biedt toch ook mooie vergezichten. We dalen dezelfde weg terug, maar nemen bij de stadsmuur rechts en keren door het oude, charmante centrum terug naar het vertrekpunt.
Eguisheim : les 3 chateaux
Eguisheim
parking les 3 chateaux
In Husseren-les-chateaux, langs de Route des 5 chateaux, ligt de parking van les 3 chateaux d'Eguisheim. Op 5 minuten staan we bij de 3 ruïnes, die behalve het fraaie panorama, weinig meer te bieden hebben.
Wintzenheim : kasteel Hohlandsbourg
Wintzenheim Het kasteel Hohlandsbourg werd pas in 2012 heropgebouwd en is vooral geconcipieerd als decor voor middeleeuwse workshops en spektakel. Er is een klein museum en de vergezichten op Elzas, Vogezen en Zwarte Woud zijn subliem.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be