Home
Dag 6 : Watervallen in de Vogezenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Le Tendon : petite en grande cascade 4 km
Le Tendon Le Tendon
parking bij petite cascade
De kleine waterval van Le Tendon ligt idyllisch verscholen tussen de rotsen. Van hieruit loopt een bijna vlakke, brede bosweg naar de grote waterval. Van 32 m hoog klettert het water van de rotsen naar beneden. Omwille van de hitte, kiezen we dezelfde, gemakkelijke weg terug, in plaats van de volledige rondwandeling van 8 km.
Xonrupt-Longemer : Saut des cuves en gorges des Roitelets 3 km
Saut des Cuves Roitelets
parking saut des cuves
Aan de overkant van de drukke weg, stappen we eerst naar de Saut des Cuves, een watervalletje op de Vologne. Typisch zijn de stenen brugjes over het water. Terug bij de parking, volgen we de Vologne stroomafwaarts en passeren de Pierre Charlemagne. Verderop steken we het water over via de Pont des Fées. Vijf minuten later duikt een eilandje op Ile Sainte-Marie, een idyllische picknickplek. Bij een sluisje, nemen we rechts de gorges des Roitelets, een smalle kloof. Over rotsen en brugjes komen we boven uit bij enkele huizen. Een dalende bosweg brengt ons terug bij Pont des Fées. Nu nog de bosweg naast de Vologne volgen tot bij het vertrekpunt.
Retournemer : cascade Charlemagne
Retournemer
parking bij brug over Vologne
Meteen aan de overkant druist het water van de Vologne in trapjesvorm naar beneden. Bij zo'n hitte, brengt een beklimming of afdaling over de rotsen van de watervalletjes de ideale verkoeling.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q