Home
Dag 7 : Le Grand Riedvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Diebolsheim : hoogwaterpad 4 km
Rhinau Rhinau
parking bij sluis op de Rijn www.grandried.fr
Bij Diebolsheim verdeelt een langgerekt eiland de Rijn in 2 stukken: op de gekanaliseerde helft werden een waterkrachtcentrale en sluizencomplex gebouwd om de 13 m hoogte te overbruggen. Het eiland Rhinau ligt een stuk lager en herbergt een prachtig natuurgebied. Het natuurlijke overstromingsgebied is doorsneden met waterloopjes en vijvers. Een tocht met een bark door de jungle van het eiland, kan je reserveren bij het toerismebureau van Rhinau.
Andlau : 1 km
Andlau
parking bij stadhuis
Andlau is een typisch vakwerkdorpje langs de wijnroute. Het gelijknamige riviertje stroomt er door het langgerekte centrum en levert fotogenieke plaatjes op. We nemen een kijkje in de voormalige abdijkerk en volgen het Sentier de la Grotte tot waar trappen afdalen naar de Rue des Remparts. Onze verblijfplaats van 21 jaar geleden is nu een B&B geworden.
Muttersholtz : blotevoetenpad 1,5 km
Enwihr
parking bij natuurhuis
In Muttersholtz staat het natuurhuis van Le Grand Ried, de regio tussen wijnroute en Rijn. Dit niet-toeristische deel van de Elzas, wil vooral de natuurliefhebber bekoren. Het blotevoetenpad Sensoried is alvast een aanrader om blootsvoets de natuur van het Ried te ontdekken! De belevingselementen zijn op een originele manier in de natuur geïntegreerd; we komen er zelfs een echte ooievaar tegen!
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q