Home
Dag 8 : Architectuur in en rond Colmarvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Colmar : stadswandeling 2,5 km
Colmar
parking Schreurer-Kestner
www.ot-colmar.fr
In Colmar, de hoofdstad van de Elzasser wijnroute, volgen we de toeristische route, langs het Unterlinden museum, naar de Dominicanenkerk en de kathedraal. Via de oude douane naar de overdekte markt, tot bij klein Venetië. Omdat het regent, sluiten we af met een bezoekje aan het speelgoedmuseum. Een aanrader voor families met kinderen!
Neuf-Brisach : Vaubanwandeling 2 km
Neuf-Brisach Neuf-Brisach
centrale plein www.tourisme-paysdebrisach.com
De stad Neuf-Brisach staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is uniek. In 1699 werd de versterkte stad gebouwd in opdracht van de Zonnekoning Lodewijk XIV, volgens de plannen van Vauban. Vanaf het plein stappen we naar het Vauban museum, waar we de imposante stadswallen en versterkingen gadeslaan. We volgen de met blauw aangegeven route, naar de Porte de Colmar. We blijven de meters dikke muren volgen tot bij de Porte de Strassbourg. Van hieruit duiken we weer het centrum in en maken nog een ommetje langs het stadhuis en de kerk.
Marckolsheim : Maginot memorial
Marckolsheim In Marckolsheim bezoeken we het museum van de Maginotlinie, ondergebracht in een kazemat. De Maginotlinie bestaat uit een aaneenschakeling van verdedingswerken langs de Franse grens, die gebouwd werden in de jaren 1930 in opdracht van de Franse minister Maginot. De kazemat in Marckolsheim werd na de Duitse inname in juni 1940 door Hitler bezocht en na de oorlog ingericht als museum.
Kientzheim : wandeling 1 km
Kientzheim
parking bij tank
Langs schilderachtige vakwerkhuisjes volgen we de hoofdstraat door het ommuurde wijndorpje Kientzheim. Aan de andere kant bevindt zich bij een kasteeltje het museum van de Elzaswijnen. Na een bezoekje aan het museum keren we langs de omwalling terug naar de vertrekplaats.

De volgende dag keren we huiswaarts met een tussenstop in Bettembourg in Groot-Hertogdom Luxemburg.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be