Home
Dag 3 : Nationaal Park Veluwezoomvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Rheden : wandeling Posbank zwart (5,4 km)
Posbank Posbank
Bezoekerscentrum Veluwezoom www.natuurmonumenten.nl
Voor een kennismaking met het Nationaal Park Veluwezoom starten we met de belangrijkste trekpleister: de bijna 90 meter hoge Posbank. Vanaf het bezoekerscentrum loopt de route eerst langs enkele weides en door een bosje. Daarna stappen we door het heuvelachtige, paarse heidelandschap tot het hoogste punt. Vanaf de Posbank genieten we van een schitterend uitzicht over het fraaie reliëf dat zelfs voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk is! Dit wordt vaak ëën van de mooiste plekken van Nederland genoemd. Zeker nu de heide in bloei staat, is het heerlijk wandelen door deze overweldigende natuurpracht!
Posbank Posbank Terug bij het beginpunt nemen we nog een kijkje in het bezoekerscentrum.
Velp : wandeling Beekhuizen blauw (4,2 km)
Beekhuizen Beekhuizen
Buitenplaats Beekhuizen www.natuurmonumenten.nl
Het paradijselijke landschap van de Veluwezoom wordt ook wel het Gelders Arcadië genoemd. Rijke landheren lieten er hun optrekje bouwen en bijhorend park aanleggen. Op deze tocht ontdekken we landgoed Beekhuizen. We volgen het idyllische pad langs de Beekhuizense beek tot bij een waterval met vijver. Door bos gaat het op en neer naar de Keienberg. Verrassend hoe heuvelachtig het hier is. Bijna op het einde passeren we nog enkele doorkijkjes naar een open stukje met heide.
Rozendaal : wandeling kasteelpark (3 km)
Rozendaal Rozendaal
Kasteelpark Rozendaal www.natuurmonumenten.nl
Veel landgoederen en kastelen worden beheerd door Geldersch landschap & kastelen en opengesteld voor het publiek. In Rozendaal lonen zowel het kasteel als het park een bezoekje. In het park vinden we o.a. bedriegertjes, een schelpengalerij, kettingbrug en een prachtexemplaar van een reuze levensboom.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q