Home
Dag 4 : Nationaal Park Hoge Veluwevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Schaarsbergen: fietsroute door NP Hoge Veluwe (32 km)
Hoge Veluwe Hoge Veluwe
Parkingang Schaarsbergen www.hogeveluwe.nl
Het Nationaal Park Hoge Veluwe staat voor 55 vierkante km aan wouden, veengebied, heide- en zandvlaktes. De fiets is de ideale manier om het natuurpark te doorkruisen. Aan de 3 ingangen en de bezoekerscentra staan trouwens witte fietsen gratis ter beschikking. Het lijkt onwezenlijk, maar we fietsen 10 km door bos, uitgestrekte heide- en zandvlaktes en dat op een verhard comfortabel fietspad zonder auto's te zien!
Hoge Veluwe Hoge Veluwe Nog onder de indruk van de natuurpracht, bezoeken we het Kröller-Müllermuseum. Een schatkamer aan kunstwerken van kunstenaars als Van Gogh, Mondriaan, Monet, Picasso e.a. Wat een prachtcollectie! In de beeldentuin treffen we ook heel wat unieke stukken aan, waaronder de Needle tower, gebouwd volgens de principes van tensegriteit, en de Kijk uit attention, een 87 meter lange trap die boven de bomen uit zweeft en een schitterend uitzicht biedt over het nationaal park.
Hoge Veluwe Hoge Veluwe Van het museum fietsen we naar het Museonder, het interactieve bezoekerscentrum van de Hoge Veluwe. We keren een stukje terug en fietsen door het Otterlose Zand naar het Jachthuis sint-Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, en gebouwd door architect Berlage. We fietsen verder langs het Delense Veld en stoppen bij een knuppelpad. Het brengt ons bij het idyllische ven Delense was. Terug op de fiets trappen we door uitgestrekte zand- en heidevlaktes terug naar ons vertrekpunt. Een unieke kunst- en natuurervaring! Hoge Veluwe
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be