Home
Dag 1 : Heenrit via de Moezel naar de Hunsrückvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Traben-Trarbach : wandeling Mont Royal 3 km
Mont Royal
parking tegenover vliegveld
Van het immense fort Mont Royal, gebouwd o.l.v Lodewijk XIV en Vauban, bestaan vooral nog ondergrondse restanten. Het traject (van punt 1 tot 13) verbindt deze overblijfselen en op meerdere plaatsen heb je de mogelijkheid om erdoor te lopen (eventueel met zaklamp). Voorts krijg je ook enkele mooie panorama's op het Moezeldal. Een boeiende, afwisselende en gemakkelijke wandeling, ideaal voor met kinderen.
Traben-Trarbach : wandeling Grevenburg 2 km
Trarbach
parking bij brug
www.traben-trarbach.de
Van de dubbelstad Traben-Trarbach bezoeken we Trarbach met de Grevenburgruïne. We nemen het steile, zigzaggende bospad aan de overkant van de straat. Vanop de ruine heb je een grandioos uitzicht op het Moezeldal en Traben-Trarbach. Aan de voorkant nemen we het rotsige, trapvormige pad naar beneden en bereiken het oorlogsmonument. Vanaf nu dalen we de trappen af tussen de wijnvelden en komen in een smal, ydillisch steegje terecht. Verder de straat volgen naar de hoofdweg en deze oversteken. We nemen hetvolgende, kalme straatje rechts en bereiken een pleintje. Hier beklimmen we de gerestaureerde stadstoren, naast het ikonenmuseum. We passeren nog het Middenmoezelmuseum en komen weer bij het vertrekpunt.
Kastellaun : blotevoetenpad 1 km + Kyrillpad 1,5 km
Kastellaun
parking bij 'Funtasie'
www.waldabenteuer.de
Het stadje Kastellaun met zijn burchtruïne bezochten we in 2004. Nu hebben we het op de natuur gemunt. Eerst proberen we het blotevoetenpad uit. Met de schoenen terug aan, stappen we naar het Kyrillpad even verderop. Op 18 januari 2007 raasde de storm Kyrill over Europa, die heel wat schade aanrichtte. Hiervan getuigt dit avontuurlijke leerpad dat onder, door en over de omgewaaide bomen loopt.
Allenbach : wandeling 2 km
hotel Steuer in Allenbach
Allenbach Vanuit het hotel lonkt de vijver van Allenbach ons voor een avondwandeling. We volgen het pad rond de vijverbiotoop, tevens een natuurleerpad. Terug bij de garages van het hotel, nemen we de veldweg naar het straatje, dat we oversteken. We blijven het beekje volgen langs een smal paadje en passeren 1 nog werkende en 2 andere watermolens. We komen alzo bij het slot van Allenbach en de kerk. Van hieruit de hoofdweg terug naar het hotel.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q