Home
Dag 2 : Nahe- en Hahnenbachdalvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Bad Sobernheim : openluchtmuseum 2,5 km
Bad Sobernheim Het openluchtmuseum van Bad Sobernheim is het grootste van Rheinland-Phalz en biedt een overzicht van bouwstijlen alle regio's. De meeste huisjes zijn compleet en authentiek ingericht, met een grote verscheidenheid aan ambachten. Sommige herbergen een heus museum, zoals een poppen- en speelgoedmuseum. Ingebed in een prachtige, natuurlijke omgeving, is dit een echte aanrader.
Bad Sobernheim : blotevoetenpad 3,5 km
Bad Sobernheim
parking bij quellenpavilion
www.barfusspark.info
Het blotevoetenpad in Bad Sobernheim is een van de oudste van Duitsland. Je wandelt er naast de Nahe en steekt die eens over door het water (sterke stroming!) en dan via een hangbrug of met een vlot.
Bundenbach : wandeling Schmidtburg 4 km
Schmidtburg
parking bij Grube Herrenberg
Bundenbach ligt op de leisteen- en burchtenroute en terecht. In de nabijheid van de leisteengroeve Herrenberg, ligt de Keltische nederzetting Altburg en op een heuvel aan de overkant prijkt de machtige Schmidtburg ruïne. We dalen af en passeren al vlug de groeve. De Altburg laten we links liggen en dalen verder tot bij de Hahnenbach. Het brugje over en nu klimmen naar de Schmidtburg: een schilderachtige burchtruïne ingesloten in het groen. Zelfde weg terug.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q