Home
Dag 5 : Middenrijnvolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Sankt-Goarshausen : beklimming Loreley 5 km
Loreley Loreley
parking langs B42 www.loreley-info.com
Starten doen we met een korte wandeling op de dijk in de Rijn naar het Loreley standbeeld. Volgens de legende betoverde een Nimf met haar treurige gezang de schippers, waardoor ze schipbreuk leden. De oorzaak is eenvoudiger: de Rijn is hier op zijn smalst, wat zorgt voor gevaarlijke stroomversnellingen. Gelukkig ondervinden de talloze vracht- en plezierschepen die er dagelijks passeren geen hinder meer. Uiteraard beklimmen we ook de 132 meter hoge rotspunt. Na 400 treden komen we op het plateau, waar een kultuur- en landschapspark is uitgebouwd. We ronden onze verkenning af met het bezoekerscentrum en een ritje op de rodelbaan.
Rijnveren
Op de Middenrijn tussen Koblenz en Bingen kan je enkel de overkant bereiken via veerboten. Over de lengte van 67 km overbrugt geen enkel bouwwerk de Rijn. Een tiental veerdiensten zorgen ervoor dat je toch relatief snel de overkant bereikt.
Sankt-Goarshausen : Rabenack klettersteig 2 km
Rabenack Rabenack
parking bij kerkhof
We volgen een stukje de Rheinsteig. Een steil, avontuurlijk pad brengt ons bij een bank en de start van de klettersteig. Om het afbrokkelen van de overhangende Rabenackrots te verhinderen, werd het rotsblok met ijzers vastgezet en er meteen ook een klettersteig op voorzien. Slechts 500 meter lang, maar heel intens: meerdere korte ladders en eentje van zo'n 10 meter hoog, afgewisseld met ijzeren stapbeugels en kabels op de moeilijkste stukken. Bijzonder avontuurlijk! Eens boven is het des te meer genieten van het panorama op Sankt Goar en de Rheinfels.
Oberwesel : bezoek Schönburg
Oberwesel Oberwesel
Jeugdherberg www.oberwesel.de
Naast onze verblijfplaats prijkt de majestueuze Schönburg. Een kleine doorgang geeft toegang tot de binnenplaats, met het hotel-restaurant en het museum in de oude burchttoren. De charme waarmee de museumwachter bezoekers ontvangt, maken van dit kleine museum een ware beleving. Wat dacht je ervan om met een echte katapult op een virtueel kasteel te mikken of met een kruisboog te schieten?
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier