Home
Dag 1 : Heenrit langs de Saar naar de Hunsrückvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Schengen : drielandenpunt
Schengen
langs B10, bij Moezelbrug
Schengen ligt aan de Moezel en is geflankeerd met wijnvelden. Aan de overkant raken Duisland en Frankrijk elkaar. Naast drielandenpunt is de gemeente vooral gekend om de akkoorden van Schengen. Je vindt er dan ook verscheidene monumenten die verwijzen naar Europese landen.
Borg : Romeinse villa
Borg De gebouwen en tuinen van de Romeinse villa in Borg zijn prachtig gereconstrueerd en geven de site een luxueus aanzicht. De verschillende verhitte badruimtes binnenin, gestookt op Romeinse wijze, vormen de kers op de taart!

Orscholz : Cloeff 2 km
parking bij uitzichtpunt Cloeff
Aan de voet van Orscholz vind je de mooiste meander van de Saar. Jammer genoeg ontnam de mist ons het beroemde zicht op de Saarschleife. Ook het blotevoetenpad en het speelplein Blumenfels vielen letterlijk en figuurlijk in het water.
Mettlach : keramiekmuseum en park
Mettlach
voormalige abdij
www.villeroy-boch.com
In de voormalige abdij van Mettlach bezoeken we het belevingsmuseum van Villeroy en Boch. Van mozaiek tot sanitair, van vazen tot tafelgerief, opgesteld in een verbijsterend decor. De kinderen beschilderen er een bord als souvenir. In het park ontdekken we nog het oudste sacrale gebouw van het Saarland en de aardgeest.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q