Home
Dag 4 : Terugrit vanuit de Hunsrückvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Hunolstein : wandeling Dhrondal 5 km
Hunolstein Holzbachklamm Holzbachklamm
parking bij ruïne
Veel bijft er niet over van de burcht van Hunolstein maar vanaf de rots overzie je het mooie, groene dal van de Dhron. Voorbij de ruïne, nemen we de eerste straat rechts, die flink afdaalt tot bij de Dhron. Deze steken we over en slaan dan rechts een veldweg in, dat al vlug een bospad wordt. We bereiken de monding van de Holzbach in de Dhron. Hier begint de Holzbachklamm. Een smal pad voert ons door de nauwe klamm. Bijna op het eind nodigt een bank uit om te genieten van deze natuurpracht. Even verder steken we de Holzbach over en klimmen weg uit het dal. Bij elke splitsing houden we links aan tot we weer bij de brug over de Dhron komen. Nu nog de steile helling op tot het beginpunt.
Thalfang : blotevoetenpad 2,5 km
Thalfang
parking bij gezondheidscentrum
Aan de overkant van de weg start het blotevoetenpad van Thalfang. Het pad loopt door een schilderachtig valleitje, met kleurrijke, drassige bloemenweides. Behalve een tussenstukje op het fietspad, is dit een ware uitdaging met de natuur. Door een beekje, over moerasgrond en op het eind een wassertrettbekken met ijskoud water en bodem van kiezelstenen.
Otrang : Romeinse villa
Otrang De Romeinse villa van Otrang was een groot complex met meerdere badruimtes, verwarmde lokalen en prachtige mozaiekvloeren. We sluiten deze reis af met nog een ijsje op het gezellige terras van deze voormalige villa.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q