Home
Dag 3 : Nahe- en Hahnenbachdalvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Herrstein : stadswandeling 1 km
Herrstein Herrstein
Hauptstrasse in Herrstein www.herrstein.de
Via de klokkenpoort betreden we het historische centrum van Herrstein. Meteen wanen we ons terug in de tijd. We kruipen door het smalle steegje links en bereiken een fontein, temidden de vakwerkgevels. Het gaat van het ene fotogenieke plekje naar het andere. Trappen leiden ons tot bij de kerk, omringd met een weergang en torens. Via een doorgang in de muur, lopen we een stukje door het bos en dalen af tot bij een oud kerkhof. 100 meter verder bevinden we ons alweer midden in het centrum, op een pleintje. Van hieruit terug naar de klokkenpoort en ons vertrekpunt. Amper een 5-tal steegjes en een 50-tal vakwerkhuisjes groot, maar verbluffend mooi!
Fischbach : kopermijn
Fischbach In het dal van de Fischbach en bij het gelijknamige dorpje, ligt een middeleeuwse kopermijn. Haast niet te geloven dat men in die tijd met pik en houweel en bij kaarslicht zo'n grote holte heeft ontgonnen! Niet alleen het werk in de berg, maar ook ernaast, nl. het verwerken van erts tot koper, was een heel intensieve en ongezonde bezigheid.
Kirn : burcht 3 km
Kirn Kirn
centrum www.kirn.de
Kirn ligt in de vallei van de Nahe en aan de voet van de Kyrburg, ons eerste doel. Tegenover de Altstadt nemen we de trappen naar boven en dan de veldweg links. Gestaag stijgend komen we bij een viersprong waar we rechts kiezen. We bereiken de Kyrburg ruïne: heerlijke herfstpanorama's op het Nahedal en Hahnenbachdal. De steil dalende weg leidt ons langs het kerkhof terug naar de Altstad. We steken de drukke weg over en trekken naar de marktplaats. Langs de Hahnenbach gaat het vervolgens naar de monding in de Nahe. Onder de spoorweg door bereiken we een parkje met speelplein. Tijd om te picknicken aan de oever van de Nahe.
Hennweiler : Teufelsfelsen 3,5 km
Hennweiler
wandelparking tussen Hennweiler en Bruschied
Vanaf Hennweiler prijkt op een hoogte een toren. Daar bevinden zich de Teufelsfelsen.
We volgen de veldweg die gestaag stijgend en steeds rechtdoor ons leidt tot bij een schuilhut. Nu nog enkele honderden meters het steile pad naar rechts op en we komen bij de toren. Ook de Teufelsfelsen beklimmen we, maar louter uit avontuur.
Bundenbach : Keltische nederzetting Altburg
Altburg
parking bij Grube Herrenberg
Bundenbach ligt op de leisteen- en burchtenroute en terecht. In de nabijheid van de leisteengroeve Herrenberg, bezochten we al de Schmidtburg ruïne. Nu verkennen we met gids de Keltische nederzetting Altburg. De reconstructie van het Keltisch dorp oogt heel natuurlijk, maar eigenlijk is er heel weinig gekend over deze stammen en hun leefwijze.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q