Home
Dag 3 : Tussen Moezel en Saarvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Tawern (DE): Romeins tempelcomplex 2 km
Tawern
wandelparking Tawern
Vanaf de parking gaat het via de asfaltweg bergop naar het Romeins tempelcomplex van Tawern. Het complex omvat verschillende tempeltjes ter ere van Romeinse goden. Enkele gebouwen zijn gereconstrueerd en maken de site nog interessanter. We keren terug via het steile, maar veel kortere bospad.
Saarburg (DE) : stadswandeling 1,5 km
Saarburg Saarburg
parking bij de burcht www.saarburg.de
We klimmen tot bij de burchttoren, van waaruit we een prachtig panorama hebben over Saarburg. Naast het burchtrestaurant, dalen we enkele trapjes af en volgen de stadsrondgang over de stadswallen. We passeren een eerste kerkgebouw en dalen lichtjes af naar het centrum, waar het watergedruis vandaan komt. De waterval van 20 m hoog, middenin dit stadje is toch wel indrukwekkend. De steegjes eromheen staan vol terrasjes; heel toeristisch dus. Via de Schlossbergstraat komen we terug bij het beginpunt. We proberen ook de rodelbaan uit en stoppen nog bij een wijnboer.
Grevenmacher : stadswandeling 1,5 km
Grevenmacher
centrum Grevenmacher
www.grevenmacher.lu
Grevenmacher is gekend voor zijn schuimwijnen en de vlindertuin. Dit keer staat het stadscentrum op het programma, al is dat maar een paar winkelstraten groot. We volgen de hoofdstraat richting Luxembourg tot bij het rondpunt. Links bestijgen we de vele trappen naar de Heilig Kruiskapel. Jammer genoeg is de deur op slot en kunnen we enkel van het uitzicht genieten. Na de afdaling volgen we de hoofdweg richting Echternach, tot de zijstraat Remparts. Daar passeren we nog enkele overblijfselen van een oude vestingmuur.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q