Home
Dag 1 : Heenrit via Luxemburgse Ardennenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Bastogne (BE) : oorlogsmuseum + Mardasson monument
Bastogne
parking Mardasson
www.bastognewarmuseum.be
Het Bastogne war museum vertelt het verhaal van 4 personen tijdens de 2e wereldoorlog: een Amerikaanse soldaat, een Duitse soldaat, een juf en een tiener uit Bastogne. Samen met hen verneem je alles over de 2e oorlog, van het ontstaan, het verloop, de vervolgingen... en beleef je scènes uit het Ardennenoffensief. Bijzonder boeiend en aanschouwelijk gebracht! Daarna beklimmen we nog het Amerikaanse Mardasson monument, gebouwd als herinnering aan het Ardennenoffensief.
Wiltz : stadswandeling 3 km
Wiltz Wiltz
grote parking langs rue Grande-Duchesse Charlotte www.wiltz.lu
In de hoofdstad van de Luxemburgse Ardennen, Wiltz, verkennen we de bovenstad. We stappen richting centrum en nemen ter hoogte van de kerk het dalende straatje links. Hier stoten we op het oorlogsmonument, een toren die de slachtoffers herdenkt van de opstand in 1942 tegen de verplichte tewerkstelling voor de Duitse bezetter. We volgen de straat naar rechts en passeren het kasteel. We blijven de weg volgen tot we in een grote bocht, de rue de la Montagne bestijgen. Aan de rechterkant duiken we de tuinen van Wiltz in. Een bizarre, maar mooie tuin met kunstwerken, brugjes, rotsen en waterpartijen. Via dezelfde route keren we terug tot bij de kerk en vandaar naar de parking.
Lultzhausen : skulpturenweg + pontonbrug 5 km
Lultzhausen Lultzhausen
parking langs B27 ww.ardennes-lux.lu
Het gehucht Lultzhausen ligt aan het meer van de Boven-Sûre. Vanaf de parking kiezen we he paadje omhoog en volgen een asfaltwegje tot bij een eerste stenen skulptuur. De veldweg blijft stijgen en biedt mooie zichten op het langgerekte, grillige meer. Bij een splitsing duiken we het bos in en stijgen tot op een hoogte met weer enkele beelden. Een aangename, geleidelijke afdaling langs nog enkele skulpturen, brengt ons weer bij het startpunt. We steken de weg over en wandelen tot bij de jeugdherberg, om enkele kiekjes te maken op de pontonbrug over het meer.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q