Home
Dag 2 : Mullerthalvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Consdorf : wandeling blauwe vlag 10 km
Consdorf Consdorf
parking Consdorfer molen www.mullerthal-trail.lu
Consdorf Consdorf Consdorf ligt in het hartje van de regio Mullerthal en telt heel wat spectaculaire rotsformaties. We steken de weg over en wandelen langs derotswanden tot een eerste zijdal, de Goldkaul. Hier voorbij duiken we in de rotsspleten van de Goldfralay. Stenen trapjes leiden tot bovenop de rotsen, met brugjes over de spleten. We vervolgen onze weg tot bij een volgende rotskloof, de Eulenburg, waar we door moeten. Verderop dwarsen we de straat en dalen af naar de Schiessentumpel. Rechts gaat het steeds bergop tot bij een kiosk, met uitzicht over het dorpje Mullerthal. Door een zijdal dalen we af naar de Heringen molen, waar we een kijkje nemen in de watermolen met infoburo. We kruisen enkele straatjes van Mullerhtal en duiken het bos in. Even steil klimmen tot bij de Rammelay. Langs rotswanden kronkelt het pad verder tot bij een volgende zijvallei. Daarna volgt een stuk door bos tot het pad tussen een rots omhoog gaat tot het uitzichtpunt Burgkapp. Nu nog enkel de trappen tussen de rotsen afdalen tot bij de parking. Schitterende wandeling!
Berdorf : watertoren
Berdorf
parking nabij toren
www.aquatower-berdorf.lu
Om in de zomer voldoende water te kunnen voorzien in deze toeristische regio, werd in Berdorf een hoge watertoren gebouwd. Leuk is dat de toren tevens als attractie dient, met prachtige vergezichten, een expo over water en een kleine waterspeeltuin.
Medernach : blotevoetenpad 1 km
Medernach
bosparking voorbij camping Kengert
www.medernach.info
In Medernach trekken we onze schoenen uit voor een rondje door het bos, op blote voeten. In 2016 is het uitgebreid met een motoriekpark, waarbij je aan de hand van verschillende belevingselementen je evenwicht en lenigheid kan oefenen.
Larochette : stukje autopedestre 3 km
Larochette
jeugdherberg
www.campinglarochette.eu
Het stadje Larochette met zijn imposant kasteel, gebouwd op een rots, ligt betoverend mooi in het dal van de Witte Ernz. Vanaf onze verblijfplaats volgen we de autopedestre (blauwe vlag) langs het kerkhof omhoog en verder klimmend door bos. Na stenen trappen langs een overhangende rots, volgen we een aangenaam pad dat ons bij een kiosk brengt, met schitterend uitzicht op Larochette en het kasteel. Het pad loopt verder tot een afdaling naar de kerk. We stappen nog 30 m door tot een ander uitzichtplatform op het centrum en de burcht. Steil afdalen tot bij de kerk, de straat en de Witte Ernz over, nemen we rechts de rue de l'Osterbour naar de jeugdherberg.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q