Home
Dag 3 : Veelzijdig Viandenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Vianden : vestenwandeling 2,5 km
Vianden Vianden
parking bovenaan vesten www.vianden.lu
Langs de drukke hoofdstraat van Vianden dalen we af tot bij de brug over de Our. Net voor de brug is rechts een smal trappensteegje dat we inslaan en via een reeks trappen leidt tot bij een eerste toren van de oude stadswallen. Van hieraf volgen we de stadsmuur langsheen de torens, die allen genummerd zijn. Vanop de laatste toren heb je een prachtig zicht op de stad en het kasteel. We steken de weg over en nemen het straatje naar het kasteel. Het mooi gerestaureerde kasteel bevat meerdere grote zalen en bezit een prachtige collectie wandtapijten.
Vianden : waterkrachtcentrale
Vianden
parking tegenover centrale
De waterkrachtcentrale van Vianden ligt aan het stuwmeer op de Our. Op een hoogte liggen 2 waterreservoirs, waar 's nacht met goedkope electriciteit water wordt naartoe gepompt, en die overdag water leveren voor het maken van electriciteit. Bij de turbines is een gratis toegankelijke bezoekerstunnel die informatie biedt over verschillende vormen van energie.
Körperich (DE): Gaytalpark 1,5 km
Gaytalpark
parking Gaytalpark
Körperich ligt in het dal van de Gaybach en in het Gaytalpark kom je alles te weten over de natuur hier en in de wijde omgeving. Het huis is zo ecologisch mogelijk opgebouwd en leert je kennis maken met de natuur van de streek. Buiten verkennen we het leuke natuurleerpad van 1,5 km langs de Gaybach, met waterbelevingselementen, voel- en geurdozen, knuppelpaden...
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q