Home
Dag 5 : Luxemburgse Moezelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Igel (DE) : grafzuil
Igel In het centrum van Igel pronkt de Igeler Saule. Deze grafzuil uit zandsteen dateert uit de Romeinse tijd en is 23 m hoog. Alle 4 de zijden zijn rijkelijk met reliefs getooid. Achter de zuil leiden trappen naar een hogerop gelegen romaans kerkje, dat dateert uit de 13e eeuw. Anderhalve km buiten Igel, richting Wasserbillig passeren we een romeinse tempel tussen de wijnvelden, het Grutenhauschen.
Wasserbillig : Aquarium
Wasserbillig Wasserbillig ligt aan de monding van de Sûre in de Moezel en is een knooppunt van wegen. In dit belangrijk handelscentrum bezoeken we het aquarium met zoetwatervissen, aan de oevers van de Sûre.
Grevenmacher : vlindertuin
Grevenmacher Grevenmacher Grevenmacher is de hoofdplaats van de Luxemburgse Moezelstreek en een belangrijk wijnbouwcentrum. Je kunt er de schuimwijnkelders van Bernard-Massard bezoeken. Wij bezochten de vlindertuin met tropische planten, vlinders en insekten.
Mullerthal : Schiessentümpel 1 km
Mullerthal
parking nabij Mullerthal
Mullerthal ligt in het hartje van Klein Zwitserland. Het is verscholen in de vallei van de Ernz Noire en omringd door rotswanden. De Schiessentümpel waterval is wel het meest gekende plaatje van deze streek.

Echternach : meer
parking meer
We sluiten de dag af met een pedaloritje op het meer van Echternach.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q