Home
Dag 1 : Heenrit via natuurparken bij de grens van Noord-Brabant met Limburgvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Valkenswaard : wandeling naar Malpieven 6 km (KNP 63 - 8 - 68 - 5 - 67 - 7 - 66 - 63)
Malpie Malpie
parking bij Venbergse molen
Ten zuiden van Valkenswaard ligt een prachtig heide- en vennengebied, de Malpie. De wandeling start bij de schilderachtige watermolen op de Dommel. Na een kort stukje asfalt gaat het het natuurgebied in, eerst door bos en langs een meander van de Dommel. Al gauw passeren we een eerste ven en wordt het landschap opener. Rechts strekt zich een prachtig, weids heidegebied uit. Bij KNP 68 dwarsen we de open vlakte, met links van ons het Malpieven. Schitterende natuur! Vanaf KNP 67 gaat het langs de bosrand en verderop in het bos terug naar de vertrekplaats. Malpie
Ospeldijk : rode wandeling De Groote Peel 3 km
Groote Peel Groote Peel
bezoekerscentrum op Moostdijk www.nationaal-parkdegrootepeel.nl
Na een kijkje in het bezoekerscentrum, starten we de knuppelbrugrondwandeling door De Groote Peel. Verbazend hoe er temidden van landbouwgebied plots zo'n uitgestrekt, fraai natuurgebied opdoemt. We passeren een typisch Hollandse hoeve en verderop lopen we om het Meerbaarsblaak. De route biedt heel wat belevingselementen, zoals knuppelbruggetjes, uitkijkplatformen, fraaie zitbanken, een vogelkijkhut en enkele kleine (kabouter)hutjes. En dit alles door een prachtig, gevarieerd veengebied!
Griendtsveen : blotevoetenpark Toon Kortoomspark 1 km
Toon Kortoomspark Nabij Griendtsveen bezoeken we het het Toon Kortoomspark. De theetuin met soms ietwat bizarre kunstwerken, leidt ons naar het museum en de cafetaria. En natuurlijk het blotevoetenpad, dat we graag uitproberen.
Nettetal-Hinsbeck (DE): wandeling naar uitkijktoren 2,5 km
Hinsbeck
jeugdherberg Nettetal-Hinsbeck
Vanuit onze verblijfplaats volgen we de wegwijzers naar de uitkijktoren op de Taubenberg. Vanop de ruim 30 meter hoge houten toren genieten we van een schitterende zonsondergang op de Krickenbecker Seeen.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q