Home
Dag 3 : Nederlands Zuid-Limburgvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Epen : Geuldalwandeling 5 km
Epen Epen Epen
parking 2 in Epen
Epen ligt in de schilderachtige vallei van de Geul. We nemen het dalende pad en komen bij de weg naar Camerig, die we oversteken. Door een weide passeren we de Volmolen en blijven de Geul volgen tot voorbij de Vernelsberghoeve. Daar nemen we het pad links en steken de Geul over. Hier naar links tot een zijpad naar links. Het brengt ons tot bij de weg naar Camerig. Deze weg volgen tot voorbij camping Rozenhof en een huis. Daarna de veldweg links langs de rand van het Elzetterbos tot net voor een bank. Het stenige pad dalen we af, dwarsen een asfaltweg en komen weer bij de hoofdweg. De Geul over en nu het pad, stijgend naar het centrum van Epen.
Valkenburg : burcht, mergelgrot en rodelbaan
Valkenburg
Berkelplein
www.valkenburg.nl
De mooie ligging, de burchtruïne en de vele mergelgrotten maken Valkenburg tot een toeristische trekpleister. Wij starten met een verkenning van de burchtruïne, de enige hooggelegen burcht van Nederland. Daarna slenteren we door het gezellig drukke centrum, richting Cauberg. Met een treintje laten we ons rondrijden in de gemeentegrot, onder de welbekende Cauberg. Dit gigantisch labyrint vol kunstwerken en historische anekdotes is een bezoekje waard! Tot slot nemen we naast Hotel Atlanta de steile voetweg naar A Gogo, waar we ons amuseren op de rodelbaan en tubing.
Deze uitstap maakt deel uit van een 4-daagse reis met verblijf in jeugdherberg De Veurs in Sint-Martens-Voeren (BE). De volgende dag keren we via de mijnstreek huiswaarts.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q