Home
Dag 5 : Land van Falaisevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Saint-Pierre-sur-Dives
Saint-Pierre-sur-Dives
auberge Les Agriculteurs
www.mairie-saint-pierre-sur-dives.fr
Saint-Pierre-sur-Dives telt enkele markante gebouwen. Het meest in het oog springend is de overdekte 13e eeuwse markthal. Voorts is er nog de abdij -momenteel in restauratie- en het klooster. Aan de Dives treffen we nog een overdekte wasplaats aan.
Falaise: stadsverkenning + kasteel 1 km
Falaise Falaise
Rue de Caen, ter hoogte van het meer www.falaise-tourisme.com
We volgen de stadswallen en passeren de eerste stadspoort. Een smal pad brengt ons bij de volgende stadspoort, waardoor we het centrum binnengaan. Infopanelen vertellen dat hier 70 jaar geleden zwaar gevochten werd toen de geallieerden het Duitse 7e leger omsingelden in de zak van Falaise. Ook de burgers hadden het zwaar te verduren onder de hevige bombardementen. Voor de kerk pronkt het standbeeld van Willem de Veroveraar. Uiteraard bezoeken we zijn kasteel, dat de vallei van de Ante en Falaise domineert. Gewapend met een tablet ontdekken we hoe het leven was in een middeleeuws kasteel en hoe Willem van Normandie Engeland veroverde in 1066.
Saint-Quentin : wandeling 2 km
Breche au Diable
parking bij Breche au Diable
La Breche au Diable vormt een mysterieuse plek in het bos, aan het eind van een rostkloof. Volgens de legende zou de H. Quentin een pact gesloten hebben met de duivel om een bres te slaan in de rotsen zodat hij beter de mensen kon bereiken om hen te helpen. Over rotsen en stapstenen volgen we het riviertje stroomopwaarts tot bij een 2e brugje en keren dezelfde weg terug.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be