Home
Dag 6 : Côte Fleurievolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Honfleur : wandeling 7 km
Honfleur
parking bij Naturospace
www.ot-honfleur.fr
Langs de dijk slenteren we naar het centrum van Honfleur. De omgeving van het oude bassin oogt bijzonder pittoresk met zijn vele terrasjes en plezierbootjes. We nemen een kijkje in het houten kerkje Ste Catherine, met de apartstaande klokkentoren. Via Rue du Puits klimmen we naar Boven. Na een zigzagpad worden we beloond met een grandioos uitzicht over de Seine en de Pont Normandie. We wandelen verder naar de Cote de Grace en bewonderen de gelijknamige kapel en het uitzicht op Le Havre. Een lange afdaling leidt ons naar het strand. Over het strand en door het park van de personaliteiten bereiken we de parking. Honfleur
Benerville-sur-Mer : batterij Mont-Canisy
Mont Canisy De batterij van Mont-Canisy, gelegen op een heuvel vlak bij de zee, maakt deel uit van de Atlanticwall en is een beschermde site. Op bepaalde tijdstippen zijn er rondleidingen, waarbij in het ondergrondse tunnelnetwerk wordt afgedaald.
Merville : batterij
Merville Een bezoek aan de Batterij van Merville vertelt je alles over de inname van deze Duitse geschutsbunkers door geallieerde parachutisten. Zelfs een bataljon Belgische militairen nam hieraan deel. In een bunker is er een klank- en lichtspel, waar je de beschietingen en inname ervan tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944 beleeft.
Sallenelles : Estuarium van de Orne
Sallenelles
natuurhuis in Sallenelles
cpievdo.fr
Het natuurhuis in Sallenelles ligt aan de monding van de Orne en toont je de bijzondere fauna en flora van dit gebied. Van hieruit kan je verschillende wandelingen door het estuarium.
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier