Home
Dag 9 : Pays d'Augevolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Cambremer : Calvados distillerie
Eerste troef van Pays d'Auge is de Calvados en de cider. Cambremer ligt langs de route van de cider en telt heel wat 'Caves'. We laten ons rondleiden op het domein van Pierre Huet en leren er hoe van appels cider, wijn en calvados wordt gemaakt. Tot slot wordt er geproefd.
Dives-sur-Mer : stadswandeling 1 km
Dives-sur-Mer
parking centrum
www.dives-sur-mer.fr
Tweede troef is zijn rijke geschiedenis. In Dives-sur-Mer stak Willem van Normandië met zijn vloot van wal voor de overtocht naar Engeland. De haven is naar hem genoemd en het toerismebureau is ondergebracht in een klein kunstenaarsdorpje, met houtsnijwerk, verwijzend naar deze historische figuur. Andere bezienswaardigheden vinden we bij het marktplein: de 14e eeuwse markthallen en het manoir de Bois Hibout.
Merville-plage : strandwandeling 3 km
Merville
zeedijk
Derde troef zijn de kusten. Merville is een aangename badplaats, niet zo mondain als andere plaatsen aan de Côte Fleurie, en dus minder druk. Via het zandstrand wandelen we richting het estuarium van de Orne. We ontdekken er enkele bunkers van de Atlantikwall en keren door de duinen terug naar ons vertrekpunt.
Vendeuvre : Kasteel en tuinen
Vendeuvre Vierde troef zijn de parken en kastelen. In Vendeuvre bezoeken we het gelijknamige kasteel. Een museum met miniatuur meubilair, de salons en de voormalige keuken van het kasteel, en de tuinen zijn te bezichtigen. Vooral de watertuinen verrassen de bezoeker (met een nat pak)!
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier