Home
Dag 1 : Heenrit via het Ruhrgebied naar het Teutoburgerwoudvolgende
Trips per regio
Trips per thema
Gelsenkirchen : Zoom Beleveniszoo 4,5 km
Zoom
parking zoo
www.zoom-erlebniswelt.de
De zoo van Gelsenkirchen oogt niet alleen mooi, er valt ook veel te beleven. Ze is opgebouwd uit 3 werelden: Azie, Afrika en Alaska. Door elk deel loopt een avontuurlijke rondweg en de dieren zitten er in een natuurgetrouwe omgeving. Er zijn ook een aantal attracties, zoals een boottocht door de moerassavanne in Afrika en een ijsschotsavontuur in Alaska.
Wewelsburg : Musea
Wewelsburg
parking burcht
www.wewelsburg.de
In de gelijknamige burcht van Wewelsburg bezoeken we het Kreismuseum, dat de geschiedenis van de burcht en de streek vertelt. Het is de enige driehoekvormige burcht in Duitsland. Ernaast bezoeken we ook het oorlogsmuseum. Tijdens WO II wilde Himmler de burcht uitbouwen tot het hoofdkwartier van de SS. Bij het einde van WO II liet Himmler de burcht ontploffen. In 1977 werd ze heropgebouwd als museum, oorlogsmonument en jeugdherberg.
Wewelsburg : wandeling Almedal A5 2,5 km
Almedal
burcht Wewelsburg
Vanaf de burcht stappen we rechts langs de kruidentuin naar een uitzichtpunt op het dal van de Alme. Een sterk dalend paadje brengt ons in enkele minuten tot bij het water. De Alme steken we over via het stenen brugje en maken zo een rondje door het groene Almedal, met prachtig zicht op de burcht.
volgende Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q