Home
Dag 2 : Antwerpse Kempenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Zoersel : wandeling 23,7 km (GR5-46-50-8-7-5-4-3-2-1-61-37-38-39-32-70-27-26)
Brecht Westmalle
jeugdherberg Gagelhof
Vandaag volgen we de GR5 noordwaarts. De route voert ons langs de indrukwekkende abdij van Westmalle. Na enkele dreven, volgt een prachtig stuk door bos, licht heuvelachtig zelfs. De Brechtse heide is een uitgestrekt, beschermd landschap. Naast een belangrijk landbouwgebied, zijn er meer dan 300 vennen en op enkele plaatsen herstelt de heidevegetatie. Voorbij het bedevaartsoord Drieboomkensberg verandert de bosweg in een onverharde veldweg. Aan de linkerkant merken we de toren op van de abdij O.-L.-Vrouw van Nazareth. Iets verderop zoeven modelvliegtuigjes door de lucht.
Brecht Brecht Bij een kapelletje bereiken we de hoofdbaan, die ons tot bij het kanaal Dessel-Schoten voert. Een smal, verhard pad langs het water leidt ons tot bij een taverne en de toegangsweg tot het natuurreservaat Kooldries/hoofsweer. Het pad loopt door een oud kleiputtengebied en ligt enkele meters hoger. Aan weerszijden omzoomd met een gracht en bomen, krijgen we af en toe doorkijkjes naar de vennen in de diepte. Halfweg staat er gelukkig een picknickbank met zicht op het water: een wondermooie plek!
Brecht Brecht Op het einde van het pad koekeloeren we nog even in de vogelkijkhut naar het grootste ven van dit natuurgebied. De route vervolgt langs velden en hoeves, tot de dorpsrand van Westmalle. Hier zorgt de Scherpenbergmolen voor een idyllisch plaatje. Aan de voet van deze stenen korenwindmolen bevindt zich een gezellige popupbar. Langs rustige straten gaat de weg verder tot bij onze verblijfplaats.
Westmalle Brecht
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q