Home
Nationaal park Hoge Kempenvolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Oud-Rekem : dorpswandeling met klinknagels 2,2 km
Oud-Rekem Oud-Rekem
parking Colmonterveld www.oudrekem.be
In 2008 werd Oud-Rekem verkozen tot het mooiste dorp van Vlaanderen.
Vanaf de parking stappen we eerst naar het kanaal en trekken dan het dorpje binnen via de Ucoverpoort. Het authentieke karakter van de gebouwen en de vele bloemen stralen een gezellige charme uit. We steken de hoofdstraat over en bereiken de Groenplaats met het poortgebouw en de Sint-Pieterskerk. We doorlopen nog enkele zijstraatjes en passeren de Patersmuur. Tot slot komen we bij de Paterskerk. Nu nog maar enkele stappen tot bij het vertrekpunt.
Pietersheim : kabouterpad 2,8 km
Pietersheim
domein Pietersheim
Het domein Pietersheim is een van de toegangspoorten tot het nationaal park Hoge Kempen. In 2010 werd het bezoekerscentrum in de burchtruine geopend en bekroond met de Vlaamse monumentenprijs. Een bezoekje leert je alles over dit boeiend stukje geschiedenis. Hier starten we ook het kabouterpad. We passeren het kasteel van Pietersheim en lopen rond de vijver. Kwip, de eekhoorn, leidt ons langs de familie Kwimpel en elke kabouter heeft ons een opdracht: muziek maken, soep roeren.... Het pad loopt door de kinderboerderij, waar we in het huis van Lotte en Giel meer te weten komen over kippen en konijnen. Kers op de taart is de grote, vernieuwde speeltuin. Pietersheim
Maasmechelen : wandeling Mechelse Heide blauw-groen 4 km
Mechelse hei Mechelse hei
parking Mechelse Heide
De Mechelse hei bij Maasmechelen is een andere toegangspoort tot de Hoge Kempen. Hier wandel je door uitgestrekte heidegebieden. We starten met de trappen tot bij het uitkijkpunt. We volgen verder de blauwe route. Links in de diepte passeren we een zandwinningsplaats. Geleidelijk dalen we af en komen in bos terecht. Waar de blauwe route aansluit met de groene, verlaten we de blauwe en klimmen door de heide naar boven. We passeren enkele zwerfstenen en genieten wat verder weer van het prachtige panorama. Nu nog de trappen af en we zijn weer bij de start.
Nationaal park Hoge Kempen
Pietersheim en Mechelse Heide zijn 2 toegangspoorten van het nationaal park. Mechelse Heide bezochten we al in 2007, samen met Lieteberg. In 2009 bezochten we de toegangspoorten As en Kattevennen.
www.nationaalparkhogekempen.be
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier