Home
Vijvers en mijnen in de Lage Kempenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Zonhoven : vijverwandeling oranje 6,4 km
Wijers
parking tegenover Heidestrand
www.wandeleninlimburg.be
Zonhoven ligt in het vijvergebied Midden-Limburg of de Wijers. Het gebied telt 1175 vijvers, waarvan de meeste aangelegd als kweekvijver. De wandeling loopt doorheen een vijvergebied, met uitzondering van een stukje bebouwing halfweg en op het einde. De grootste troef van dit gebied is de grote verscheidenheid aan watervogels. Het geluid van rondvliegende vogels en kwakende kikkers is overweldigend. Momenteel zijn er (de nodige) opknapwerken en zijn er plannen voor een uitkijktoren.
Zonhoven : Holstenen
Holsteen
parking bij Holstenen
De Holsteen is een verzamelnaam voor 8 grote zandstenen, die op natuurlijke wijze ontstaan zijn. Op een ervan zijn groeven gevonden die wijzen op het gebruik ervan als polijststeen voor prehistorische werktuigen.
Genk : C-Mine
C-Mine
parking C-Mine
www.c-mine.be
C-Mine is gevestigd op de voormalige mijnsite van Winterslag en is een initiatief waar cultuur en creativiteit centraal staan. Gewapend met de nodige gadgets zoeken we naar Cyriel de krekel in de onlangs geopende C-Mine expeditie. Het interactief parcours loopt ondergronds en eindigt bovenop de 60 m hoge schachttoren met een grandioos uitzicht. Een aanrader!
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q