Home
Dag 4 : Terugrit vanuit Voeren via de mijnstreekvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
St.Martens-Voeren : wandeling (KNP 48-91-47-55-66-67-54-48) 5,5 km
St.Martens-Voeren
jeugdherberg De Veurs
Vanuit de jeugdherberg trekken we door het centrum en steken de hoofdweg over. Al vlug stappen we onder het viaduct door en volgen een holle weg. Voor KNP 55 nemen we het straatje langs de visvijvers tot onder het viaduct door. Dan volgen we de spoorlijn naar rechts tot op de weg naar Planck. Het eerste straatje links brengt ons voorbij een wijngaard en een steil bospad tot KNP 67. Nu nog hetzelfde, maar prachtige pad als gisteren terug.
St.Pieters-Voeren : wandeling (KNP 62-63-61-62-60) 3 km
Veurs
kerk St.Pieters-Voeren
In St.Pieters-Voeren ontspringt de Voer, bij de landcommanderij, tevens forellenkwekerij. Wij gaan de andere kant uit en genieten al vlug een mooi panorama op het dorp. Voor ons ligt de vallei van de Veurs met het gelijknamige gehucht. We maken een lus langs enkele charmante vakwerkhuisjes en omhegde weides en hoogstamboomgaarden. Hier is de tijd stil blijven staan en is het zalig genieten van de omgeving. Vanaf KNP 62 dalen we opnieuw naar St.Pieters-Voeren.
Blegny : terrilwandeling 2 km
Blegny
domein Blegny-Trembleur
www.blegnymine.be
De mijnsite van Blegny-Trembleur werd in juli 2012 erkend als Unesco werelderfgoed. Je kan er afdalen in de ondergrondse mijngangen. De goed bewaarde site is tevens voorzien van speelpleinen, een klein dierenpark, een mini-golf, picknickweides en tentoonstellingsruimtes. Wij opteren voor een rondwandeling rond en beklimming van de terril.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q