Home
Avontuur in Boslandvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Lommel Sahara : blauwe wandeling 4,3 km
Sahara Sahara
parking bij de Soeverein www.wandeleninlimburg.be
Ten noorden van Lommel verkennen we de Sahara. Door de uitwasemingen van de vroegere zinkfabriek verdween hier alle plantengroei en ontstond een woestijnlandschap. Om de uitdeining tegen te gaan, werden rondom bossen aangeplant. De combinatie van het blauwe water met het witte zand en het groen rondom resulteren in een prachtig natuurgebied. We starten bij een pciknickplaats met enkele interactieve infoborden. We passeren een reeks jeugdlokalen en een volgende rustplek. Verder door bos stappen we richting kanaal en bij een waterplas draaien we links af. We verlaten even de blauwe route om de voetgangersbrug te bewonderen, die in S-vorm over het kanaal slingert. Bij het terugstappen bemerken we duidelijk ons volgende doel: de uitkijktoren. Het bouwwerk op zich is reeds een streling voor het oog en het panorama dat je er bovenop hebt, is adembenemend! Vlakbij staat het boomleeuwerik speeltuig, waarmee de kinderen kunnen vliegen tussen de bomen. Nog een stukje bos en we bereiken de open woestijnvlakte, rondom het blauwe water. Terecht verkozen tot een 2**plekje! We duiken opnieuw het bos in en passeren het slang speeltuig. Vervolgens kronkelt het pad zich langs kunstwerken in wilgentakken en bereiken we weer ons startpunt. De ideale wandeling met kinderen door een schitterende natuur! Sahara
Bosland
Sahara en Kattenbos maken deel uit van Bosland, het grootste bos van Vlaanderen, gelegen in de regio Overpelt, Lommel en Hechtel-Eksel. Hier valt met kinderen zoveel te beleven in de natuur dat deze streek terecht de meest kindvriendelijke is van Vlaanderen. Zelfs de picknickbanken zijn speciaal ontworpen voor gezinnen met kleine kinderen. www.bosland.be
Lommel Kattenbos : schattenzoektocht Don Quichot en de gouden kat 6 km
Kattenbos Kattenbos
parking Kattenbos www.bosland.be
In het Kattenbos in Lommel speuren we naar de gouden kat van Don Quichot. We volgen de rode kattenpootjes en bij een gouden pootje zoeken we het nestkastje met de opdracht. De opdracht levert telkens een cijfer op, nodig om de code op het einde te kraken. De zoektocht leidt ons langs een meerje, door bos en door fraaie heidelandschappen tot bij de Leyssensmolen. Na 13 originele opdrachten, zoals bv. een reuzenspin uit de boom halen, slagen we erin om de schat te openen en een souvenir te bemachtigen. Een superleuke tocht! Ook als je niet alle cijfers kon vinden, kan je toch nog de code kraken. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een korte variant van 2,5 km.
Lommel : Duitse militaire begraafplaats WO II
Lommel
parking bij begraafplaats
In Lommel vind je de grootste begraafplaats van Europa (buiten Duitsland) met Duitse soldaten gesneuveld in WO 2. In een mooi verzorgd park van 16 ha kregen 38.560 gesneuvelden hun laatste rustplaats. Een gebouw met inforuimte en een monumentale grafkelder, met daarboven een immens beeld uit zwarte lavasteen, vormen de toegangspoort tot de site.
Ham : piratenminigolf
piratenminigolf In Gees bij Ham spelen we de piratenminigolf, de eerste countryminigolf van Vlaanderen. De originele holes liggen temidden van een prachtig aangelegde tuin, met vlakbij het gezellige terras van de Vuvuzela. Een perfecte afsluiter!
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q