Home
Dag 1 : Heenrit via de Landduinen en Wijersvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Opglabbeek : groene wandeling + Oudsberg 5,3 km
Opglabbeek Opglabbeek
kerkhof Opglabbeek www.wandeleninlimburg.be
Bij Opglabbeek verkennen we de duinengordel. Het eerste stuk van de route loopt door bos en passeert enkele weides. Bij een wandelwissel switchen we naar blauw en vervolgens geel. Deze route loopt dwars over de hoogste landduin van Vlaanderen, de Oudsberg. Een prachtig duinlandschap omringt ons. Bij een volgende wandelwissel volgen we weer groen. Rechts worden we nog steeds vergezeld van uitgestrekte duinen, al verdwijnen ze bijna onder de vegetatie. Een bord leert ons dat gericht beheer nodig is om de duinen in stand te houden. Het laatste stuk lopen we weer door bos naar het startpunt.
Munsterbilzen : railbike 12 km
Munsterbilzen Munsterbilzen
rondpunt Munsterbilzen www.railbikelimburg.be
De railbike van Munsterbilzen loopt over een voormalige spoorweg door nat Haspengouw. Vlotjes trappen we met de spoorfiets tot Gellik. In het begin en op het eind kijk je uit over het landschap, maar grotendeels fiets je beschut tegen weer en wind tussen de bomen. Een aangenaam traject over en onder een paar bruggen en 2 overwegen!
Bokrijk : gele wandeling + aanlooproute 6 km
Bokrijk Bokrijk
jeugdherberg Bokrijk www.wandeleninlimburg.be
We verblijven een paar dagen in de jeugdherberg van Bokrijk, midden in het groen en omringd door geitjes, konijnen, pluimvee, een paar ezels en een varken. Van hieruit vertrekken we richting het openluchtmuseum en passeren de fietsknooppunten 71-92-91. Recent verschenen in de top 100 van mooiste plaatsen ter wereld: fietsen door het water. Een intrigerende plek, waar we een poosje blijven nagenieten. De route volgt verder de contouren van het openluchtmuseum. Bij het kasteel schakelen we over naar de blauwe route. Deze slingert avontuurlijk door het eikbos en laat ons ook proeven van het natuurreservaat de Wik.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be