Home
Dag 2 : Nationaal Park Hoge Kempenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Thorpark : blauwe wandeling 8 km
Thorpark Thorpark
parking Thorpark www.wandeleninlimburg.be
Ten noorden van Genk verkennen we het Thorpark, de nieuwste toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. De voormalige mijnsite van Waterschei wordt omgevormd tot een groots bedrijvenpark voor duurzame en innovatieve technologie├źn. Rond het gerestaureerde mijngebouw verrijzen moderne buildings. De site van 93 ha is nu nog grotendeels een groen cultuurlandschap rond enkele centraal gelegen terrils. Voorbij de schachttoren, volgen we de steenmannetjes richting terril. Terwijl we er zelf eentje bouwen, spotten we twee overstekende reeën. Voorbij een verlaten overweg, lopen we door een bosje tot bij de voet van de terrils. Hier kiezen we links de route die rond de hoogste en begroeide terril loopt.
Thorpark Thorpark Onderweg passeren we tal van hindernissen, reeds opgesteld voor de Spartacusrun van zondag. Wij houden het bij de wandelroute, die via trappen richting tweede hoogste mijnheuvel leidt. De laatste twee terrassen klauteren we op de steile flanken naar de top. Een grandioos uitzicht op het nationaal park is onze beloning! Na de afdaling passeren we enkele vijvers en duiken dan het struikgewas in. Het laatste stukje loopt verrassend over plankenpaden door rietvelden. Een fraaie brok natuur met heel wat variatie! Thorpark
Zutendaal : blotevoetenpad 3 km
Zutendaal Zutendaal
parking Lieteberg www.lieteberg.be
In Zutendaal zoeken we een andere toegangspoort op van het Nationaal Park, nl. Lieteberg, bijzonder geliefd om het blotevoetenpad. Sinds ons vorig bezoek is het pad uitgebreid met een 'onderaardse tunnel' en een hoogtepad tussen de boomtoppen. Beslist de moeite om nog eens over te doen!
Bokrijk : arboretumwandeling 4 km
Bokrijk Bokrijk
jeugdherberg Bokrijk
Vanuit onze hostel in Bokrijk stappen we via de fietsroute naar het arboretum. Het levende museum van bomen en planten beslaat 18 ha en is een pareltje voor wie van rust en natuur houdt. Tal van idyllische plekjes nodigen ons uit om volop te genieten van al deze schoonheid. Een echte aanrader!
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q