Home
Dag 3 : Terugrit via Maasland en Hoge Kempenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Stokkem : deel oranje wandeling 4,3 km
Stokkem Stokkem
parking bij de Wissen www.wandeleninlimburg.be
Het Rivierpark Maasvallei strekt zich 40 km lang uit langs de grensrivier en beslaat zowel Belgische als Nederlandse zijde. We kiezen Stokkem uit als startplaats voor een verkenning van de Maasplassen. Starten doen we bij het bezoekerscentrum de Wissen. We volgen de oranje route in tegenwijzerzin. Het eerste stuk loopt parallel met de dijk en volgt een Oude Maasarm. We negeren het brugje van de groene, toegankelijke route. Op het water genieten enkele avonturiers van de rust op het kampeervlot. Nagenoeg de ganse wandeling loopt door begrazingszone en op veel plaatsen is struinen toegelaten. In de open vlakte is verdwalen niet echt een probleem. En de nieuwe uitkijktoren vormt natuurlijk een makkelijk herkenningspunt. Vanaf het hoogste platform hebben we een prachtig uitzicht over de Maasplassen Negenoord en reikt het zicht tot de Limburgse mijnsites en de Nederlandse Maasdorpen. Tenslotte volgen we de groene route naar ons vertrekpunt.
Stokkem Stokkem
Connecterra : gele wandeling 11 km
Connecterra Connecterra
parking Connecterra www.wandeleninlimburg.be
Op de voormalige mijnsite van Eisden ontwikkelde zich Connecterra, een verrassend landschap van 'bergen en meren'. Dit stukje topnatuur vormt de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Vlakbij de start bevindt zich de Ecotron met 14 koepels, waar de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit worden onderzocht.
Connecterra Connecterra Na de interessante rondleiding -speciaal op de heidedagen-, volgen we de gele route, die het volledige wandelgebied doorkruist, inclusief beklimming van de drie terrils. Een ware uitdaging, met steile hellingen, maar de panorama's zijn subliem. De combinatie van de groene heuvels met het hemelsblauwe water doet denken aan Scandinavië. Ook het zicht vanop de oevers doet je zalig wegdromen. Hopelijk blijft dit prachtige landschap gevrijwaard van storende elementen.
Connecterra Connecterra Wie de hellingen wil vermijden, kan de rode rondweg van ruim 7 km volgen.
Connecterra
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q