Home
Noord-Dijlelandvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Kampenhout : witloofmuseum
Kampenhout In Kampenhout-Sas brengen we een bezoekje aan het witloofmuseum. Ondergebracht in een gebouw van de voormalige tuinbouwveiling, vertelt de tentoonstelling de geschiedenis, de kweek en de verkoop van het witte goud. Kinderen kunnen zich verkleden in witloofboer(in) en je vindt er heerlijke recepten!
Kampenhout : Steentjesboswandeling 10,5 km
Kampenhout Kampenhout
parking gemeenteplein www.natuurpunt.be
Kampenhout ligt in de groene vallei, een oase van natuurpareltjes tussen Leuven, Brussel en Mechelen. Met de route-app van Natuurpunt proberen we de oranje wandeling uit. Van de kerk gaat het tot voorbij de bib, naar een eerste veldwegel. Na het oversteken van een straat, volgt een kort stukje asfalt. Vanaf nu rijgen de veldwegjes zich aan elkaar, keurig voorzien van toepasselijke naambordjes. Door bosjes en dwars door weilanden bereiken we het Steentjesbos.
Kampenhout Kampenhout In dit gemengd loofbos ontluikt de kenmerkende voorjaarsflora; naast een paar sleutelbloemen en een handvol narcissen, zijn vooral de witte tapijten van bosanemonen oogstrelend. Eens het bos uit stappen we dwars door de velden naar het Rotbos. Ook hier een prachtig onderkleed van bloeiende bosanemonen! We passeren nog een sportveld, enkele Brabantse trekpaarden en de begraafplaats voor we het vertekpunt in zicht krijgen. Verrassend om zo dicht bij Brussel, een 10-kilometerlange tocht te maken over nagenoeg enkel onverharde veldwegen en paadjes! Kampenhout
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be