Home
Wandelnetwerk De Merodevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Zichem : wandeling 15 km (KNP 61-407-250-249-245-89-100-98-107-384-145-57-175-298-60-246-274-208-134)
Molenstede Catselt
station Zichem
Vanaf het station van Zichem stappen we naar Molenstede door de prachtige vallei van het Zwart Water. Voorbij Molenstede verlaten we het water en door een klaphekje betreden we een fraai natuurgebied. Bij een kapelletje gaan we eruit en blijven rechtdoor stappen tot bij een volgend poortje. Hier betreden we het natuurgebied Catselt. Zalig om door zo'n stukje oernatuur te dwalen!
Demerbroeken Weefberg We belanden bij kasteel Ardenschot en volgen verder de dorpsrand van Okselaar. Uiteindelijk bereiken we de bossen van Averbode en stappen langs de Abdijlaan af op de abdij. Daar kiezen we voor een middagpauze in het Moment. In de namiddag starten we met een beklimming van de Weefberg, een stevige zandheuvel. Na de steile afdaling gaat het langs huizen tot bij het natuurgebied van de Demerbroeken.
Demerbroeken We nemen een kijkje in de vogelkijkhut bij de vijvers, maar het mooist is het traject door de broeken zelf. Wat een schitterende natuur! Terug bij het station stappen we nog even door naar Maagdentoren. Deze middelleeuwse woontoren is prachtig gerestaureerd tot een uitkijktoren. Zowel het bouwwerk als het uitzicht lonen de moeite!
Zichem Demerbroeken
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q