Home
Hagelands Haspengouwvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Meldert : Mene- en Jordaanwandeling 9 km
Meldert Hoksem
kerk Meldert
We starten bij het mooie kerkje van Meldert, opgetrokken in Gobertangesteen. Vanaf het kerkhof, volgen we een prachtig, ruig pad door de Menevallei. Daarna volgen we enkele veldwegen langs akkers en boomgaarden. op het hoogste punt prijkt de Pallox, een kunstwerk in cortenstaal, tevens uitkijktoren. In het dorpje Hoksem passeren we het kerkje met windhaan en -hen, en een oude watermolen. Al vlug gaat het weer de wijde natuur in en genieten van de prachtige landschappen. Bij Willebringen komen we in de Jordaanvallei terecht. We passeren de imposante Carolushoeve en dalen af naar het centrum, vergezeld van een fraai zicht op het kerkje in de vallei. We dwarsen de hoofdweg en volgen wat verderop een smal pad, dat uitmondt bij de donjon. Nog maar enkele honderden meter resten tot ons vertrekpunt.
Meldert Meldert
Extra
Sinds april 2018 prijkt in elk van de 11 bloesemgemeentes van het Hageland een fruitbeeldig kunstwerk. Ideaal om ze al wandelend of fietsend te ontdekken! Meer info op www.toerismevlaamsbrabant.be
Meldert : Meldertbos 2 km
Meldertbos Meldertbos
kerk Meldert
We treden door een oude poort het natuurgebied van Meldertbos binnen. Rechtdoor stappend, bereiken we een vijver aan onze rechterkant en enkele moerascipressen. Het pad kronkelt verder door de voormalige landschapstuin en langsheen het kasteel, momenteel in restauratie. Opnieuw duiken we het bos in en bemerken er nog rode kelkzwammen tussen de ontluikende voorjaarsflora. Een opmerkelijk stukje natuur, vlakbij een dorpskern.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q