Home
GR 128 rond Leuvenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Leuven : 20 km (GR 128 + variant Leuven)
Vlierbeek Kessel-Lo
station Leuven
Vanaf het station van Leuven volgen we de wit-rode markeringen van de GR 128 variant Leuven. De route voert ons dwars door het provinciedomein van Kessel-Lo en langs de abdij van vlierbeek. Van hieraf valt de GR samen met de geel-rode strepen van de streek-GR Hageland. Na enkele kilometers vlak, volgt een eerste beklimming. Het pad slingert door Lindenbos. Aan de uitgang zijn de flanken gedrapeerd met wijnvelden. Prachtig! We stappen door het centrum van Linden en steken de steenweg over.
Kessel-Lo Linden Via het Rozenpad duiken we weer het groen in. Na een tweede klimmetje genieten we op een bankje van een fraai uitzicht op Kessel-Lo. Na een avontuurlijk bospad bereiken we Boven-Lo. Nog even stijgen en we lopen over de heuvelkam, met heerlijke vergezichten. Gestaag dalen we af en het onverharde pad gaat over in een straat. De Tiensesteenweg steken we over en volgen nog enkele straten tot een doorgang en een brug over de sporen. Voor ons wenkt de toren van de Abdij van Park. Van hieraf volgen we opnieuw de GR 128 variant Leuven.
Kessel-Lo Kessel-Lo Via de Norbertuspoort betreden we de monumentale abdijsite, met haar statige poortgebouwen, stallingen, tiendenschuur en abtskwartier. Voorbij de uitgang is de kleurrijke streetart op de pijlers van de spoorbrug een ware eyecatcher. We volgen een stukje de Molenbeek tot in Heverlee. Voorbij het voetbalveld, duiken we het Arenbergpark in. Heel wat rododendrons kleuren mooi paars. Na de ingetogen Sint-Lambertuskapel passeren we het Arenbergkasteel. Tot slot volgen we de streek-GR Dijleland langs de Dijle en door Egenhovenbos huiswaarts.
Heverlee Heverlee
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be