Home
Dag 2 : Kustvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Zeebrugge : Seafront
Zeebrugge Zeebrugge
parking bij Seafront www.seafront.be
In Blankenberge bezoeken we het Seafront, een drievoudig museum rond het thema 'zee'. In de oude vismijn is het gewone museumgedeelte ondergebracht, gaande van de Noordzee, over het ontstaan en de evolutie van de haven tot de visserij. Buiten het gebouw, liggen in het water de volgende onderdelen: een Russische duikboot uit 1960 en het lichtschip Westhinder. De verkenning van de gigantische duikboot is een unieke ervaring, maar best wel eng. Onvoorstelbaar dat hierin 75 bemanningsleden leefden, met 1 toilet en 1 douche (1 dag op 10 bruikbaar), tussen het oorverdovende geraas van dieselmotoren en wanden volledig bezet met kabels en mechanische bedieningselementen. Indrukwekkend! Het lichtschip bood de 9-koppige bemanning aanzienlijk meer ruimte en privacy. We kijken uit op de cruisehaven, waar de Queen Mary II ligt aangemeerd. Een wereld van verschil voor de opvarenden.
Blankenberge : Leopoldpark
Blankenberge
parking bij haven www.leopoldparkblankenberge.be
In de badstad Blankenberge wagen we ons in het Leopoldpark aan een spelletje crazy minigolf en een rondje snooker golf. En dat onder een aangenaam herfstzonnetje!
Lissewege : Ter Doestwandeling 5 km
Lissewege Lissewege
parking bij station
Smalle straatjes omboord met witgekalkte huisjes typeren Lissewege, ook wel het witte polderdorp genaamd. Kort na de start steken we het Lisseweegs vaartje over en passeren enkele charmante handelspanden. Op het kerkplein waakt de bruine majestueuse, afgeknotte kerktoren over de kleine witte huisjes. Aan zijn voet prijkt het standbeeld van Willem van Saeftinghe, een lekenbroeder die heldhaftig meevocht in de Guldensporenslag. We volgen de Ter Doeststraat, verwijzend naar de voormalige abdij die hier in 1106 werd gesticht. Aan onze linkerkant strekt zich het weidevogelreservaat Ter Doest uit tot aan de hoge bomenrij, langs het Boudewijnkanaal. Midden op een kruispuntje pronkt de Ter Doestkapel; hier slaan we rechts af. De weg leidt ons naar hof Ter Doest en de gigantische tiendenschuur, een restant van de vroegere abdij. Helaas op slot. We keren een stukje terug tot in de bocht en stappen door een klaphekje tussen de koeien tot bij de spoorweg. Deze volgen we tot bij het station en onze vertrekplaats.
Lissewege
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q