Home
Dag 1 : Heenrit langs de Rijn naar het Westerwoudvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Andernach : Geiser
Andernach
Rijnoever in Andernach
www.geysir-andernach.de
Het stadje Andernach aan de Rijn is er sinds 2006 een attraktie rijker: de hoogste koudwatergeiser ter wereld. In het belevingsmuseum ontdek je hoe geisers werken. Daarna gaat het met de boot naar het schiereiland Namedyer Werth waar de geiser actief is. 8 minuten lang puit het water tot 60m hoog als gevolg van de CO2 rijke ondergrond. De boot vaart ons weer naar Andernach.
Rheinbrohl : Limesmuseum
Limes wachttoren Romerwelt
parking museum www.roemer-welt.de
Rheinbrohl ligt aan het begin van de Limes, de voormalige grens van het Romeinse rijk met het Germaanse rijk. Deze 600 km lange grens reikt tot aan de Donau en telde zo'n 900 wachttorens en 60 grote legerkampen. In deze streek stuit je her en der op restanten en enkele wachttorens zijn gereconstrueerd, zoals deze in Rheinbrohl We rijden iets verder naar het museum Romerwelt in Rheinbrohl. We komen er alles te weten over hoe de Romeinen hun rijksgrens bewaakten. De kinderen amuseren zich op het speelplein en met de gezelschapsspelen.
Sayn : beklimming burcht 1,5 km
Sayn
vlindertuin Sayn
www.sayn.de
Het kultuurpark Sayn telt verschillende bezienswaardigheden. In het kasteelpark vind je de vlindertuin, een speeltuin en uiteraard het slot. Wij kiezen voor de burchtruine, die iets hogerop ligt en een mooi uitzicht biedt op het stadje.
Atzelgift : Nisterwandeling 2 km
Atzelgift
hotel Birkenhof
Atzelgift is een rustig dorpje aan de Kleine Nister. Op 100 m van het hotel vinden we een doorwaadbare plaats en stappen naar de boskapel. We volgen het water stroomopwaarts tot het monument Ehrenhain. Hier opnieuw het riviertje over en terugkeren via de hoofdstraat.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q