Home
Dag 2 : Stadjes in het Westerwoudvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Montabaur : stadswandeling 4 km
Montabaur
ICE station
www.montabaur.de
Vanuit het station stappen we naar het centrum van Montabaur. We klimmen er meteen naar het barokke slot. Afdalen doen we richting centrum en slenteren door de winkelstraat met vele vakwerkhuizen. We passeren een stukje stadsmuur en steken over naar de Froschpfortstraat. Op het einde verpozen we bij het speelplein op de Quendelberg. Terug via het centrum naar het station.
Hadamar : stadswandeling 2 km
Hadamar Hadamar
stadshallen www.hadamar.de
Meteen passeren we het poortgebouw van Hadamar. Het rondpunt steken we over en komen bij het museum en slot. Achter het slot wandelen we tot het stenen brugje en duiken opnieuw het centrum in. Naar het marktplein met prachtige stadhuis. We nemen de steile weg naar de Herzenbergkapel, tevens kruisweg. Boven geniet je van een heerlijk uitzicht en er is nog meer. Tegenover de kapel ligt de ingang van een prachtige rozentuin. De vele idyllische plekjes tussen de bloemen en planten zijn ideaal om tot rust te komen. We dalen af langs de kleine kruisweg.
Alpenrod : uitkijktoren
Alpenrod
parking nabij toren
Vanaf de parking is het 200m tot de uitkijktoren op de Grabersberg in Alpenrod. Het uitkijkplatform op 33m biedt een grandioos panorama. Na de vele trappen blijft er toch nog energie over voor het speelplein.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q