Home
Dag 1 : Vakwerkstadjes in het Kinzigtalvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Gengenbach : stadswandeling 1,5 km
Gengenbach Gengenbach
parking bij vlottenmuseum www.gengenbach.info
De stad Gengenbach is bekend als de parel onder de romantische vakwerkstadjes. Met oude stadsmuren, statige poortgebouwen en straatjes vol vakwerkhuizen kan dit niet missen. Het meest fotogenieke steegje, de Engelgasse, was wel in heraanleg. Evenzeer de moeite is de voormalige Benedictijnerabdij, met zijn Sankt-Marienkerk, waarvan de plafonds en wanden rijkelijk beschilderd zijn met bijbeltaferelen.
Zell am Harmersbach : stadswandeling 1,5 km
Zell am Harmersbach Zell am Harmersbach
parking bij vlottenmuseum www.zell.de
In Zell am Harmersbach vinden we een unicum: een wandeling van 2 km door het water, de Zeller bachsteig. Helaas was de waterstand te laag en de tocht niet mogelijk. Dan maar een rondje door het stadscentrum. Ook hier veel fraaie gevels -in vakwerk, maar ook Jugenstil-, smalle steegjes en een charmante stadspoort. Het markantste plekje is wel de openbare waskeuken, waar vrouwen nog tot halfweg de 20e eeuw hun was konden doen in koperen ketels, gestookt met hout.
Gutach : blotevoetenwandeling 2,5 km
Zinnenpark Zinnenpark
parking nabij park www.parkmitallensinnen.de
Gutach biedt heel wat attracties: het openluchtmuseum, een coaster, een avonturenminigolf en blotevoetenpad. Bij deze hitte kiezen we voor het laatste. Het mooi en onderhouden pad is aangelegd op de flank van het Gutachdal en biedt fraaie uitzichten op de vallei. Niet enkel je voeten, maar alle zintuigen worden geoefend; regelmatig stap je een hut binnen met geluiden, muziek, geuren, kleuren of op de tast. Een multidimensionale beleving dus!
Zinnenpark Zinnenpark
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be