Home
Dag 2 : Hochschwarzwaldvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Wutachschlucht : wandeling van Wutachmühle naar Schattenmühle 13 km
Wutachschlucht Wutachschlucht
parking bij Schattenmühle www.wutachschlucht.de
Dit stukje Wutachschlucht vormt de koningsetappe van de Schluchtensteig. We nemen de wandelbus naar Wutachmühle en stappen de tocht stroomopwaarts naar Schattenmühle. De wandeling start met een aangename bosweg tot bij de Kanadiersteg, waar de Gauchach uitmondt in de Wutach. Even verderop verspert een losgekomen rotsblok het pad; de omleiding loopt over houten brugjes.
Wutachschlucht Wutachschlucht Het dal wordt almaar smaller en er duiken loodrechte rotswanden op. We stappen over rotsspleten, waardoor het water naar beneden stroomt. Het pad gaat op en neer en loopt nu eens gelijk met de rivier, dan weer tientallen meters boven het water, meestal langs imposante rotspartijen. De Rummelesteg steken we over en vervolgen het avontuurlijke pad, dat blijft verbazen.
Wutachschlucht Wutachschlucht Een watervalletje dat als een gordijn over een bemoste rots klettert, zorgt voor een aangename verfrissing. We passeren een bouwvallig kerkje, een overblijfsel van het voormalige kuuroord Bad Boll, waar zelfs Winston Churchill ooit verbleef. Tot slot genieten we nog na op het terras van Schattenmühle. Een wandeling door deze spectaculaire kloof is een echte belevenis!
Wutachschlucht Wutachschlucht
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q