Home
Dag 4 : Terugrit langs vulkanen en maaren in de Vulkaaneifelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Zilsdorf : Arensberg 1 km
Arensberg Arensberg
parking einde Basaltstrasse www.eifelfuehrer.de
We duiken het bos in en passeren een kapelletje. Wat verderop staan we reeds bij de toegang naar de vulkaankrater. De vulkaan de Arensberg werd van binnenuit uitgehold voor basaltwinning. In de kraterwand werd een tunnel gehouwen, die ook nu nog toegang verschaft naar de binnenkant van deze berg. Een imposant zicht vanuit het hart van een vulkaankrater.
Hillesheim : blotevoetenpad + centrum 3 km
Hillesheim Hillesheim
parking Bolsdorfer tälchen www.hillesheim.de
We trekken eerst naar het centrum van Hillesheim, waar we de stadsmuur beklimmen. Na een ommetje langs de kerk met waterput, keren we terug voor een verkenning op blote voeten. Deze keer gaat het langs de vijver en een beekje doorheen grasland. Halfweg steken we het water over en volgen de terugweg langs de rotsen. Een avontuurlijk stukje loopt over de voet van de rotsen van het Bolsdorfer tälchen.
Steffeln : Vulkangarten 1 km
Steffeln
parking vulkangarten
In de voormalige vulkaan van Steffeln ligt een indrukwekkend vulkaanpark. Je waant je op een andere planeet! Het pad door de vulkaan kronkelt langsheen mooi gekleurde rots- en zandwanden, een vulkaankegel en een imposante basaltwand. Bovenop heb je een grandioos panorama over alles.
Steffeln : Eichholzmaar 1 km
Steffeln Steffeln
parking Eichholzmaar
Richting Duppach ligt een verborgen natuurparel: het Eichholzmaar. We wandelen rond dit kleine maar, een beschermd natuurgebied, en stappen nog even verder door, langs een beekje tot bij de Steffeln Drees. De dode padden bij deze bron verraden dat het ijzergehalte van het water honderden keren de toegestane hoeveelheid bedraagt.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q