Home
Dag 3 : Middenrijnvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Rheinburgenweg van Oberwesel naar Sankt-Goar 9 km
Oelsberg Oelsberg
Jeugdherberg Oberwesel www.rheinwanderer.info
Vanuit onze verblijfplaats dalen we via de Elfenlay af naar het centrum van Oberwesel. Voorbij de laatste toren van het stadje, beginnen we aan de Oelsbergsteig. Dit stuk loopt over steile rotswanden, waar recent weer wijnranken zijn aangeplant op de terrassen. Een alternatief is de hoger gelegen Skulpturenroute, maar we houden wel van avontuur. De steile, smalle stukken zijn overigens goed voorzien van ijzeren beugels en kabels. Een picknickplek met schuilhut en panorama luidt het einde van de klettersteig. Vanaf nu loopt het pad boven op de flank. Bij Maria Ruh genieten we van een schitterend uitzicht op de Loreleyrots aan de overzijde van Rijn.
Sankt-Goar Maria Ruh Het pad volgt de rondingen van de Rijn en biedt regelmatig een fraai zicht op de Loreley. Vanop de Wackenberg krijgen we onze bestemming in het vizier: Sankt Goar. Weinig later dalen we via een reeks trappen door een zijdalletje af naar het centrum van de stad. Na een welverdiend terrasje slenteren we door het centrum en klimmen naar de Rheinfels. Deze gigantische burcht herbergt o.a. een hotel-restaurant en een museum. Het grootste deel is echter niet-gerestaureerd en loont een bezoekje. Met de boot varen we terug naar Oberwesel.
Rheinfels
Rheinburgenweg en Rheinsteig
De lange afstandswandeling Rheinburgenweg verbindt Rolandseck met Bingen aan de linkerkant van de Rijn. Aan de rechterzijde loopt de Rheinsteig tussen Bonn en Wiesbaden. Een regelmatige boot- en dubbelzijdige treinverbinding vergemakkelijken het wandelen in etappes. Langs beide kanten zijn er bovendien rondwandelingen, die je laten genieten van stukjes van een etappe.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q