Home
Dag 3 : Edelstenen en rotsen in de Hunsrückvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Idar-Oberstein : burchten en rotskerk 2,5 km
Oberstein
parking altstadt in Oberstein
www.idar-oberstein.de
Idar-Oberstein is het centrum van de edelsteenindustrie in de Hunsrück, met zijn edelsteenslijperijen, -winkeltjes en -musea. Maar het waarmerk is de rotskerk, die via ruim 200 trappen en een rotstunnel te bereiken is. Na een bezoekje, stijgen we verder langs de ruïne Bosselstein tot het slot van Oberstein. We krijgen een mooi panorama over het Nahedal voorgeschoteld.

Idar-Oberstein : Edelstein Erlebniswelt
In Idar-Oberstein verwonderen we ons in de fascinerende edelsteenbelevingswereld.
Otzenhausen : archeologische wandeling 4,2 km
Otzenhausen Otzenhausen
parking Ringwallstrasse www.keltenring-otzenhausen.de
De Keltische ringwal van Otzenhausen is vroegtijdig en daardoor uitzonderlijk goed bewaard. Eerst gaat het lichtjes bergop en dan leidt een smal, steil bospad naar een 'poort' door de ringwal. We passeren een bron en stappen via de koningstrappen over de ringmuur. Hier voel je de immensheid van dit bouwwerk. Een kort stukje langs de ringmuur en dan lichtjes afdalen tot bij het vertrekpunt. Deze wandeling is tevens een skulpturen- en belevenispad. Op regelmatige afstand zijn er kunstwerken en valt er voor kinderen iets te beleven.
Peterberg
Peterberg Het vrijetijdpark Peterberg in Braunshausen heeft een aantrekkelijke zomerrodelbaan. Relaxed geniet je er van het prachtige uitzicht bovenop de Peterberg voor je aan de 1000 m lange afdaling begint.


Erbeskopf
De Erbeskopf is met zijn 816 m het hoogste punt van Rijnland-Pfalz. We bezoeken er het Hunsrückhuis. Met het zinnenpad en het avonturenspeelplein ronden we deze uitstap af.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q