Home
Dag 5 : Vallei van de 7 kastelenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Useldange : kasteel
Useldange
parking bij burcht
Door de vallei van de 7 kastelen rijden we eerst langs dat van Pettingen en vervolgens hte kasteel van Ansembourg. In Useldange stappen we toch even uit, al regent het nog pijpestelen. Nog een tegenvaller: de burchtruïne is gesloten wegens verbouwingswerken. Toch maken we even tijd voor de korte cultuurwandeling (200 m) achter de burcht: langsheen kruidentuintjes en kunstwerkjes komen we bij een oude watermolen, nu ook in restauratie.
Tumulus Bill
Bill
Helperknapp, langs 114
Nabij Bill bevindt zich een Romeinse tumulus, die nog ommuurd is. Deze grafheuvel heeft een diameter van 24 m en is zo'n 6 meter hoog.
Mersch : stadswandeling 1,5 km
Mersch Mersch
pleintje bij de toren www.mersch.lu
Nu de regen over is, gaan we eerst picknicken in het stadspark, achter de Alen Turm, een voormalige klokkentoren. Na een rondwandeling door het park, keren we terug naar het centrum. Via de toegangspoort van het voormalige kasteel -nu het stadhuis- komen we op de binnenkoer en vervolgen onze weg langsheen enkele schoolgebouwen. De Rue des Romains slaan we in en na een paar honderd meter ontdekken we links een gebouwtje, bovenop de restanten van een Romeinse villa. Wanneer we achter het gebouwtje lopen, komen we nog meer overblijfselen van dit paleis tegen: wellicht van een groot waterbassin. Als laatste bezoeken we nog de majestueuze kerk van Mersch, die doet denken aan een tempel.
Larochette
Larochette
marktplein
www.larochette.lu
Het kasteel van Larochette bezochten we al in 2008. Vandaag maken we een korte klim naar het torentje Verlorenkost. Van daaruit hebben we een prachtig zicht op het kasteel en het stadje.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q