Home
Dag 1 : Heenrit via Nederland en Duitsland naar Voerenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Brunssum : wandeling Brunssummerheide lichtblauw 4,5 km
Brunssum
bezoekerscentrum Brunssummerheide
www.natuurmonumenten.nl
In Brunssum verkennen we het glooiende heide- en bosgebied Brunssummerheide aan de hand van een rondwandeling. De eerste en laatste kilometer lopen we door een prachtig heidelandschap. Daartussen volgen we bospaadjes en passeren een paar vijvers.
Brunssum : blotevoetenpad 4 km
Brunssum
Schutterspark
www.blotevoetenpark.nl
Aan de rand van het bosgebied Schutterspark bevindt zich het blotevoetenpad. Een heel gevarieerd parcours voor de voeten, met ook aandacht voor het spirituele, zoals een spreukenbos, labyrinth en onthaastingscirkel. Voor de avonturiers (met lange benen) is er de hindernisbaan door de vijver.
Baesweiler (DE) : Carl-Alexanderpark
Baesweiler
parking aan voet terril
www.baesweiler.de
Baesweiler ligt ten noorden van Aken, in een streek met veel kolenmijnen. De voormalige terrils worden her en der omgebouwd tot natuur- en recreatiegebieden. Zo ook het Carl-Alexanderpark, waar je via een zwevend pad door de boomkruinen de terril kunt beklimmen. Vanaf het uitkijkplatform heb je een weids panorama. Afdalen doen we via een gewoon pad, dat passeert langs een uitkijkpunt op de Via Belgica, de Romeinse heirweg van Keulen naar Boulogne-sur-Mer.
Alsdorf (DE) : Tierpark
Alsdorf
parking dierenpark
www.tierpark-alsdorf.de
In Alsdorf sluiten we af met een bezoekje aan het dieren- en vrijetijdspark. Het park ligt in het groene Broichbachdal en heeft een leuk speelplein met waterpartijen.
Deze uitstap is de heenrit van een 4-daagse reis in de Voerstreek, waar we verblijven in jeugdherberg De Veurs in Sint-Martens-Voeren (BE). De volgende dag verkennen we de regio rond Aken.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q