Home
Dag 1 : Heenrit naar Hagelands Haspengouwvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Abdij van Park : Parcum
Park
parking bij abdij www.parcum.be
In de Norbertijnerabdij van Park kan je sinds 2017 PARCUM bezoeken, een dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur. De tijdelijke expo 'De stille getuige' gaat uit van 'Aanbidding van de herders' van Theodoor van Loon en belicht de bekende en minder bekende personages van het Kerstgebeuren. De objecten in de permanente opstelling 'This is not a collection' tonen de grote verscheidenheid aan religieus erfgoed in Vlaanderen.
Uiteraard loont de abdijsite zelf, met de prachtig gerestaureerde poortgebouwen, watermolen en schuur een bezoekje. Een wandeling rond de vijvers -zo'n 2 km lang- maakt de verkenning compleet.
Meerdaalwoud : onthaalpoort De Torenvalk
Meerdaalwoud Meerdaalwoud
parking De Torenvalk
De Torenvalk van kunstenaar Ad Wouters prijkt als een fiere mascotte bij de gelijknamige onthaalpoort van het Meerdaalwoud. Een 15 meter hoge uitkijktoren, met info over de aanwezige flora en fauna, trekt meteen de aandacht (was nog niet open). Van hieruit start het multimovepad, waar jong en minder jong zich kan uitleven op 12 natuurlijke speelelementen. Viervoeters kunnen hun energie kwijt in de losloopzone. Uitgerust met sanitair en picknickbanken, vormt dit de ideale startplaats voor een boswandeling!
Racour : station Racour
Racour Racour
station Racour
In Racour stoppen we even bij het merkwaardige Sint-Christoffelkerkje. De Romaanse toren is eigenlijk een middeleeuwse donjon, van de heer van Racour. Met een hoogte van 33 meter deed het dienst als observatie- en verdedigingstoren. In het portaal prijkt een reuzegroot eikenhouten beeld van de Heilige Christoffel. Net buiten het centrum van Racour logeren we bij het voormalige station in een treinwagon, ingenieus omgebouwd tot een uiterst gezellige vakantiewoning.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be